Home

Over Finles

Finles is in 1977 gestart als intermediair voor financiële diensten. Vanaf 1985 is Finles ook beleggingsfondsen gaan aanbieden aan haar relaties, vooral gekoppeld aan levensverzekeringen en pensioenen. In 2006 is Finles gesplitst in een assurantiebedrijf Finles Financial Management en een beleggingsbedrijf Finles Capital Management. Het assurantiebemiddelingsbedrijf Finles Financial Management is met ingang van 31 december 2009 overgedragen aan SAA Nederland.

Finles Capital Management richt zich uitsluitend op professionele relaties.

Finles Capital Management belegt sinds 1998 in hedge fondsen en profiteert daardoor van een langjarige focus op hedge fonds selectie.

Het grote voordeel van het beleggen in hedge fondsen is dat zij veelal minder afhankelijk zijn van een bepaalde richting van de markten. Hierdoor kunnen de fondsen waarin geïnvesteerd wordt ook positieve rendementen behalen wanneer aandelen- en/of obligatiemarkten dalen.

Wetenschappelijk is inmiddels vast komen te staan dat de toevoeging van hedge fondsen aan een beleggingsportefeuille een positieve invloed heeft op de verhouding tussen risico en rendement, in vergelijking met traditioneel long only beleggen. Naast beleggen in hedge fondsen belegt Finles ook in traditionele long only obligatie- en aandelenfondsen. 

Finles is de laatste jaren vooral actief in maatwerkoplossingen, zoals het opzetten en managen van fondsen geheel naar alle wensen van een cliënt of groep cliënten. Dit zijn professionele cliënten zoals vermogensbeheerders, banken en family offices.

Finles staat onder toezicht van de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op alle activiteiten van Finles en is verantwoordelijk voor de continuiteit van de onderneming in het belang van alle aandeelhouders.

Finles is tevens aangesloten bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Ga naar onze diensten